IT juhtimine ja riskihaldus (9. nädal)

Kui paluda mul kirjeldada kahte tuntud ja samas erinevat juhitüüpi, tulevad mul esimesena meelde ühed tuntuimad IT juhid, kes panid aluse personaalarvutite arengusse. Loomulikult mõtlen ma Steven Paul Jobs'i ja Stephen Gary Wozniak'i. Terves nende koostöö ajaloos, millega saab tutvuda nii kirjapandut lugedes kui ka kaadreid vaadates, jäävad silma nende kahe mehe võrdväärsed (juhi) rollid ühise eesmärgi elluviimisel. Kumbki neist ei allu teineteisele, kuna juhi roll on mõlemal erinevas valdkonnas. 

Kui paigutada nad mõlemad juhirollidesse, siis Jobs'ile enda müügimehe andega, sihikindlusega, motiveerimis- ja suhtlemisoskusega, autoriteetsusega ning innovaatilisusega sobiksid enamik juhirolle alates mentorist kuni suhtlejani. Kuna Jobs'i on raske paigutada ühte kitsasse rolli, siis valiksin temale kõige laiahaardelisema rolli nagu juht ehk "leader". Woz'iga on juba lihtsam. Ka temal olid mingid juhi omadused nagu Jobs'il- selge arusaam sellest kuhu jõuda, autoriteetsus ja oskus vahest oma võimu kasutada. Kuid kõige enam paigutub Wozniak siiski arengumootori ehk "change agent'i" rolli. Kuna inovaatilise tehnoloogia loomise tagas põhiliselt ainult Wozniak. 

Kõige mugavam on paigutada juhirollidesse inimesi ühest organisatsioonist, kuna kõrvuti ühise eesmärgi nimel tegutsedes tulevad isiksuseomadused kõige nähtavamalt esile. Suurtes organisatsioonides on kõik juhirollid vajalikud- sellest sain aru Wise's töötades. Kuna areng toimub kiiremini, kui töötajad pidevalt omaette midagi ei pusi ehk nendele on abiks ülemused, mentorid jt.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Eetika ja IT

Andmeturveː tehnoloogia, koolitus ja reeglid